Fiskehelsebiolog inn i lærerstaben

Janitha Ormøy Singdahlsen

Janitha Ormøy Singdahlsen er ansatt som lærer ved Campus BLÅ Videregående skole, og er allerede godt i gang.

Da elevene ved Campus BLÅ Videregående skole møtte til første skoledag i august var det to nye lærere på plass på Toft; Stig Selvåg og Janitha Ormøy Singdahlsen. Sistnevnte er født og oppvokst i Brønnøysund, og har nå funnet veien til Toft.

– Nå både bor og jobber jeg på Toft, sier Janitha.

Etter tre år ved Brønnøysund Videregående skole studerte Janitha biologi og kjemi ved Nord Universitet, og flyttet deretter videre til Tromsø for å ta en master i fiskehelse ved Universitetet i Tromsø.

– Jeg er ny i lærerfaget, og studerer praktisk pedagogisk utdanning ved siden av jobben min her. Målet mitt er å bli en sterk bidragsyter til at ungdom kan få ei utdanning og et innblikk i de fantastiske sjøbaserte næringene. Jeg hadde min første arbeidsdag 1. august, og har blitt tatt kjempegodt imot av et flott kollegium som er engasjerte i elevene, skolen og miljøet.

Hun legger vekt på at det skjer mye spennende ved skolen, og at det var utslagsgivende for hvorfor hun havnet på Toft.

– Jeg er glad for å være en del av dette laget, og ser frem til den spennende fortsettelsen, sier Janitha.

Janitha har tre små barn, og dermed en travel hverdag.

– Med tre små blir det lite tid til egne fritidssysler, men jeg prøver å få til noen fine fjell- og fisketurer. Jeg er også glad i å gå på jakt, og satser på at det blir en tur eller to denne høsten.

Janitha Ormøy Singdahlsen