Campus BLÅ-konferansen

Fagkonferanse for BLÅ næring
Campus BLÅ-konferansen - en viktig møteplass for havnæringene i regionen.
Campus BLÅ gjentar suksessen fra de to foregående årene, og arrangerer ny konferanse på Toft torsdag 9. november. - Vi er som alltid inspirert av havet, og i år fokuserer vi på bærekraft, sjømattrender, teknologi og kompetanse.
Den årlige konferansen ble arrangert for første gang i 2021. Det har vært en stor suksess med fullsatt sal og gode tilbakemeldinger i etterkant av konferansene. Vi gleder oss til en ny BLÅ fagkonferanse med inspirerende innledere i 2023!
Sted | Toftveien 80, 8909 Brønnøysund |
Tid | Torsdag 9. november 2023, Kl 09:00-15:00 |
Innledere Campus BLÅ-konferansen 2023
Frank, som bestyrer et direktorat med 20 kontorer langs hele kysten, skal – selvfølgelig – snakke om sjømat. Tittelen på innlegget hans, er «Kunnskap om sjømat – den største gleden». Bakke-Jensen er Finnmarking, oppvokst med Barentshavet som nærmeste nabo, og har tidligere vært både utenriksminister og forsvarsminister. Tidligere var han Høyres fiskeripolitiske talsmann, og kommer til Brønnøysund og Toft direkte fra landsmøtet i Norges Fiskarlag.
Christian Chramer
Hva skjer i verden? Og hvordan ser framtida ut for sjømateksporten vår? Hva slags fisk foretrekker de i Frankrike, Japan, Brasil? Hvordan påvirkes næringa av uroen i verden? En som vet mye om dette, er adm.dir. i Norges sjømatråd, Christian Chramer. Han har selv vært fiskeriutsending i Sør-øst Asia tidligere, og har flere år bak seg som leder, både i Forsvaret og i NHO. Vi gleder oss til å høre Christians perspektiv på makroblidet.
Professor ved Universitetet i Nord, Jan-Oddvar Sørnes, skal snakke om hvordan vi i lag kan utvikle bærekraftige studier på Helgeland. Sørnes ledet utviklingsprosjektet for Nesna, der mandatet var å få til en livskraftig campus. I tillegg skulle de se på hva andre institusjoner kunne levere, bl.a. fagskolene. Kan vi f.eks. se for oss en bachelor i havbruk ved Campus BLÅ? Mer om dette på konferansen.
Spillfree AS har som mål å optimalisere fôringsprosessen, og bruker bl.a. videodokumentasjon i arbeidet med dette. Selskapet, som holder til i Trondheim, omtales som en del av det norske «AI-landslaget» (kunstig intelligens). Analytiker og kunderådgiver Julie Mjøen kommer til Campus BLÅ-konferansen for å fortelle mer om dette. Mjøen er havbruksingeniør med interesse for innovasjon og utvikling, og mener f.eks. at det er mange likhetstrekk mellom oppdrett og idrett.
Monica Eide-Hermansen
En bedrift som virkelig satser på bærekraft, er Gratanglaks i Troms. -Vi tar bærekraft på største alvor. Hvis ikke, er det umulig å få tak i ungdom, understreker Monica Eide-Hermansen. Hun er samfunnskontakt i Gratanglaks, en lokaleid havbruksbedrift som har produsert laks siden 1984. Siden 2020 har de laget en egen detaljert bærekraftsrapport: -Hver dag arbeider vi for at Gratangen skal være et godt samfunn å leve i også de neste hundre årene. Vi ser frem til å høre mer om Gratanglaks sitt bærekraftsarbeid
Kato og Kristin Fredriksen
Far og datter Fredriksen fra Vega Delikatesser står for det lokale perspektivet på sjømattrendene. Vega Delikatesser startet i 1995 med å produsere fisk og skalldyr av høy kvalitet. Siden den gang har de gjort seg mange erfaringer, og det siste året har datteren Kristin rykket opp og overtatt ledelsen ved bedriften. Hvilke sjømatprodukter liker lokalbefolkninga best? Og hvordan satser Vega Delikatesser framover?
Knut Eikeland
Langt vest i Norge, i øyriket Bulandet, ligger et landbasert oppdrettsanlegg som er møtt med jubel og entusiasme fra lokalbefolkningen. De er veldig glad for aktivitet og arbeidsplasser, sier adm. dir Knut Eikeland.
Bulandet Miljøfisk, som har skiftet navn til Bue Salmon, startet driften i fjor, og har allerede levert fisk til Mowi og Landøy Fiskeoppdrett. Bue Salmon er nå i gang med Batch 3, som i tillegg til å levere postsmolt, også skal produsere sin første matfisk.
Helene Ravndal og Marianne Lorentzen
På Dønna ligger bedriften Fishbase Group, som har sin egen helt spesielle metode å oppdrette laks på. Bedriften bruker nemlig både RAS- og gjennomstrømningsteknolgi. Nesten 30 mennesker jobber der, og to av dem, FoU-leder Marianne Lorentzen og adm. leder Helene Ravndal kommer til Campus BLÅ-konferansen for å fortelle mer om den unike måten de driver lakseoppdrett på.
Ronald Kvalø
En lokal suksess kan vi trygt kalle NORRDE. Bedriften ble opprettet i 2021, og har vokst med ekspressfart siden. I dag teller staben 20 ansatte, og de har til sammen mer enn 100 års samla erfaring med landbasert oppdrett. Selskapet driver med 3D-print, og spesialiserer seg på bærekraftige leveranser og rådgivning til oppdrettsnæringen, spesielt til landbasert oppdrett. Selv beskriver de seg som et ungt firma i vekst, drevet av lidenskap og interesse for bransjen. Ronald Kvalø er daglig leder i Norrde, og på Campus BLÅ-konferansen blir det forhåpentlig både følelser og fakta om bedriften.
