Campus BLÅ-konferansen 2023

Campus BLÅ klar for ny havkonferanse

Campus BLÅ gjentar suksessen fra de to foregående årene, og arrangerer ny konferanse på Toft torsdag 9. november. -Vi er som alltid inspirert av havet, og i år fokuserer vi på bærekraft, sjømattrender, teknologi og kompetanse.

-Tilbakemeldingene på de første konferansene har styrket oss i troen på at dette er både riktig og viktig. Vi gleder oss til å arrangere nok en konferanse for alle i og rundt blå næring

Sterk satsing på bærekraft
En bedrift som virkelig satser på bærekraft, er Gratanglaks i Troms. -Vi tar bærekraft på største alvor. Hvis ikke, er det umulig å få tak i ungdom, understreker Monica Eide-Hermansen. Hun er samfunnskontakt i Gratanglaks, en lokaleid havbruksbedrift som har produsert laks siden 1984. Siden 2020 har de laget en egen detaljert bærekraftsrapport: -Hver dag arbeider vi for at Gratangen skal være et godt samfunn å leve i også de neste hundre årene. Bærekraftsarbeid er en kontinuerlig prosess, der vi hele tida jobber for å redusere vårt miljømessige fotavtrykk, sier hun. Eide-Hermansen jobber aktivt for å koble skolemiljø/universiteter og næringsliv, og er også næringslivsmentor på Universitetet i Narvik. I tillegg studerer hun Ocean Leadership ved Universitetet i Tromsø. Hun gleder seg til å fortelle mer om hva de gjør i Gratanglaks.

Sjømateksporten og sjømattrender
Hva skjer i verden? Og hvordan ser framtida ut for sjømateksporten vår? Hva slags fisk foretrekker de i Frankrike, Japan, Brasil? Hvordan påvirkes næringa av uroen i verden? En som vet mye om dette, er adm.dir. i Norges sjømatråd, Christian Chramer. Han har selv vært fiskeriutsending i Sør-øst Asia tidligere, og har flere år bak seg som leder, både i Forsvaret og i NHO. Mens Chramer tar for seg makrobildet, skal Kato og Kristin Fredriksen fra Vega Delikatesser stå for det lokale perspektivet. Vega Delikatesser startet i 1995 med å produsere fisk og skalldyr av høy kvalitet. Siden den gang har de gjort seg mange erfaringer, og det siste året har datteren Kristin rykket opp og overtatt ledelsen ved bedriften. Hvilke sjømatprodukter liker lokalbefolkninga best? Og hvordan satser Vega Delikatesser framover? Det får vi høre mer om på Campus BLÅ-konferansen torsdag 9. november.

Påmelding gjør du her

Les mer om konferansen