Campus BLÅ Videregående skole

Drømmer du om en spennende fremtid i BLÅ næring?

Utdanning tett på næringen - En karriere med sikker fremtid!

Utdanningen hos oss gir deg ubegrensede muligheter i en bransje som er i kraftig vekst, både nasjonalt og internasjonalt. Som student hos oss utdannes du tett på næringen, med god oppfølging og i flotte omgivelser. Så langt har vi ingen frafall på våre linjer.

Ett studie - mange retninger

Hos oss kan du få en karriere i flere ulike retninger innen blå sektor. Dette studiet passer godt for deg som ønsker en arbeidsplass og kompetanse i oppdrettsnæringen eller innen fiskeri. Deg som ønsker fagbrev som fagoperatør i akvakultur, havbrukstekniker eller fisker. Eller for deg som ønsker grunnlag for høyere studier.

Campus BLÅ Videregående skole følger offentlige læreplaner og vi har 58 elever fordelt på studieretningene.

💙 Vg1 Naturbruk

💙 Vg2 Akvakultur

💙 Vg2 Fiske og fangst

💙 Vg2 Maritime fag (for deg som har gått vg1 Elektro og datateknologi, eller vg1 Teknologi- og industrifag)

💙 Vg3 Studieforberedende / studiespesialisering

Les mer om alle studieretningene

Praktisk informasjon

Søknadsfrist:

1. mars 2024 (Vg1/Vg2/Vg3)

Skolestart:

Vg1 Naturbruk: 19. august 24


Vg2 Akvakultur: 20. august 24


Vg3 Studieforb.: 20. august 24

Skolepenger:

Kr 7500 per skoleår

Sted:

Toft Brygge


Toftveien 80
8909 Brønnøysund

Studieløp:

Campus Blå er lærerikt, og byr på opplevelser og erfaringer utenom det vanlige. Det er et fint og sosialt miljø jeg ikke ville vært foruten.

ELEV VGS, 2024

Kvalitet i alle ledd

Som en del av vår filosofi, er det viktig for oss å tenke helhetlig kvalitet. Dette gjenspeiles i elevmiljøet, på undervisningen, maten som serveres, lokasjon, bedriftssamarbeid og respekten for naturen.

Som elev hos oss skal du føle deg trygg, hørt og forstått. Det er en forutsetning å trives for å lære, dette jobber vi kontinuerlig med, hver dag for å ivareta. Årene du bruker på videregående er viktige år for resten av livet ditt. Vi sørger for at du finner din plass og gir deg et godt grunnlag for en inspirerende og givende arbeidsplass etter utdanningen.

Hverdagen som elev hos oss:

Har du bestemt deg, er det bare å sende oss en direkte søknad. Dette må gjøres innen 1. mars det året du ønsker å starte. Søknadsportalen åpner 15. januar.

Du vil få svar på søknaden din i begynnelsen av juli. Kommer du inn er semesterstart i midten av august. Du får god informasjon om det praktiske rundt skolestart på epost før oppstart.

Skolen ligger på vakre Toft, sju kilometer utenfor Brønnøysund. Her lever vi i samspill med elementene og har undervisningsanlegg rett ved campus. Det går offentlig skolekyss til og fra skolen.

Vi starter semesteret med å bli godt kjent med hverandre for å gi deg en god og trygg skolestart. Det er veldig viktig for oss at alle våre elever skal føle seg ivaretatt og velkommen.

Les mer om studiets oppbygning her

Du får en praksisnær undervisning. Vi mener alle lærer bedre av en variert undervisning, for å forstå og bli trygge fagfolk. Hvert undervisningsår vil du ha fem uker med praksis hos en bedrift. Du får alt av arbeidsklær og alle kurs du vil trenge når du skal ut i jobb.

Trygghet handler ikke bare om å kunne faget, men også det sosiale. Underveis i skoletiden følger vi tett og personlig opp alle elever. Vi har elevråd, helsesykepleier og elevtjeneste for å legge tilrette for en god studietid for absolutt alle. Det sosiale har stort fokus, som vi mener en en forutsetning for å trives og lære godt.

Alle elever får variert og god frokost og lunsj hver dag fra SMAK restaurant, som ligger i samme bygg som skolen.

På Vg2 jobber vi med å skrive CV og søknadstekster, som en del av undervisningen. Både i undervisning og praksis, er det flere kontaktpunkt med næringen som gjør det mulig å knytte gode relasjoner til ulike bedrifter i næringen.

Vi inviterer også bedrifter inn til speeddate med elevene våre, slik at du får snakket med mange og får et nettverk i bransjen. Dette er også åpent for de som ønsker å gå videre på Vg3.

Når du er ferdig med Vg2, velger du mellom å gå videre på Vg3 for å få generell eller spesiell studiekompetanse, eller du kan gå ut som lærling i en bedrift. Når du ønsker å bli lærling, søker du selv til bedriftene om å få plass. Vi sørger for å gi deg tryggheten og kontaktene du trenger for denne prosessen.

Hvis du er interessert i en skole som gir deg kompetanse med mange kurs, som setter deg på fin vei mot lærling, er dette skolen for deg

MATHIAS HAUGSJØ, ELEV 2024

Norges mest moderne opplæringsfartøy

På Campus BLÅ Videregående skole får elevene bruke katamaranen «M/S Campus BLÅ» som klasserom - Norges eneste opplæringsfartøy med elektrisk drivlinje.

«M/S Campus BLÅ» er en NabCat 1375 MD El katamaran, og har en batteripakke på 250kWh, noe som gjør at skolen stort sett vil drive båten helelektrisk.

- Det er fantastisk å kunne tilby våre elever opplæring på et fremtidsrettet og bærekraftig fartøy

BJØRN ARVE BØNÅ, REKTOR

Utvendig ligner «M/S Campus BLÅ» andre tilsvarende båter. Innvendig er det derimot gjort flere endringer for å tilpasse båten til undervisning. Den er blant annet utstyrt med skjermer slik at man kan undervise en halv klasse inne i styrhuset.

Et elektrisk og lydløst fartøy er ideelt når man skal drive opplæring på sjøen. Når vi står ved merdekanten kan vi enkelt snakke med elevene på motsatt side av merden. Ved lengre turer går båten over i hybridmodus, og da bruker den lite diesel. Det er viktig for oss at båten er miljøvennlig og har lave utslipp, for å sørge for minst mulig belastning for havet og naturen rundt oss.

«M/S Campus BLÅ» blir også brukt ved dekksoffiserutdanningen for Vg2-elevene. Ved utstedt sertifikat kan de føre båter på 24 meter, og 500 BT. At elevene våre daglig kan få opplæring på et moderne fartøy som «M/S Campus BLÅ», gjør at de blir sjødyktige og klare for yrkeslivet etter endt skolegang. Båten er utstyrt med kran, og brukes også når vi arrangerer krankurs.

Velkommen til Campus BLÅ Videregående skole!