Kurs i smoltproduksjon i RAS-anlegg

Hybrid

Bli en ekspert på smoltproduksjon – er du med?

Dette omfattende kurset kombinerer e-læring med fysiske samlinger for å gi deg en solid teoretisk og praktisk forståelse av moderne lakseoppdrett. Du vil lære alt fra grunnleggende fiskebiologi til avansert RAS-teknologi.

Gjennom tre intensive samlinger vil du få grundig opplæring i laksens biologi, vannkvalitetsstyring og RAS-teknologi. Kurset legger vekt på praktisk anvendelse og gir deg verktøyene du trenger for å sikre optimal produksjon og fiskevelferd.

Kombinert læring gir best resultat

Kurset består av både e-læringsmoduler og fysiske samlinger. Dette gir deg muligheten til å tilegne deg teoretisk kunnskap i ditt eget tempo, samtidig som du får verdifull praksisnær læring gjennom samlingene. Her vil du kunne diskutere, reflektere og lære sammen med andre fagfolk i bransjen.

Målet er å gi deg den kunnskapen og de ferdighetene som kreves for å sikre en vellykket produksjon i moderne lakseoppdrett.

Kursinnhold:

Kurset er delt inn i tre omfattende samlinger:

Modul 1: Generell innføring i laksens biologi og produksjon

• Generell fiskebiologi

• Biosikkerhet

• Ernæring og fôring

• Produksjon av laksefisk

• NS9416 – Teknisk standard for rømningsforebygging

Modul 2: Vannkvalitet

• Generell innføring i vannkjemi

• Vannkjemi og fiskehelse

• Vannkvalitetsparametere

• Gasser i vann

• Vannkvalitetskontroll

• Inntaksrensing av vann

Modul 3: RAS-teknologi

• Vannbehandlings- og rensemetoder

• Driftsfaktorer og utfordringer

• Biologiske behov og mekanismer

• Biofilterfunksjon

• Vannkvalitetsanalyse og tiltak

• Tekniske systemer (slam, varmepumper, RO)

Kurs i smoltproduksjon i RAS-anlegg | Kurs fra Campus BLÅ

Velg kursdato

Er det ingen tilgjengelig kursdato?

Ta kontakt med oss på mail (post@campusbla.no) eller telefon 91 92 11 02.

Er dere en større gruppe som ønsker å ta kurset sammen?

Vi gjennomfører gjerne kurset internt hos dere. Ta kontakt med oss hvis dette er aktuelt, så finner vi datoer for dette.