Kurs i smoltproduksjon i RAS-anlegg

Hybrid

Bli en ekspert på smoltproduksjon – er du med?

Dette omfattende kurset kombinerer e-læring med fysiske samlinger for å gi deg en solid teoretisk og praktisk forståelse av moderne lakseoppdrett. Du vil lære alt fra grunnleggende fiskebiologi til avansert RAS-teknologi.

Gjennom tre intensive samlinger vil du få grundig opplæring i laksens biologi, vannkvalitetsstyring og RAS-teknologi. Kurset legger vekt på praktisk anvendelse og gir deg verktøyene du trenger for å sikre optimal produksjon og fiskevelferd.

Kombinert læring gir best resultat

Kurset består av både e-læringsmoduler og fysiske samlinger. Dette gir deg muligheten til å tilegne deg teoretisk kunnskap i ditt eget tempo, samtidig som du får verdifull praksisnær læring gjennom samlingene. Her vil du kunne diskutere, reflektere og lære sammen med andre fagfolk i bransjen.

Målet er å gi deg den kunnskapen og de ferdighetene som kreves for å sikre en vellykket produksjon i moderne lakseoppdrett.

Kursinnhold:

Kurset er delt inn i tre omfattende samlinger:

Modul 1: Generell innføring i laksens biologi og produksjon

• Generell fiskebiologi

• Biosikkerhet

• Ernæring og fôring

• Produksjon av laksefisk

• NS9416 – Teknisk standard for rømningsforebygging

Modul 2: Vannkvalitet

• Generell innføring i vannkjemi

• Vannkjemi og fiskehelse

• Vannkvalitetsparametere

• Gasser i vann

• Vannkvalitetskontroll

• Inntaksrensing av vann

Modul 3: RAS-teknologi

• Vannbehandlings- og rensemetoder

• Driftsfaktorer og utfordringer

• Biologiske behov og mekanismer

• Biofilterfunksjon

• Vannkvalitetsanalyse og tiltak

• Tekniske systemer (slam, varmepumper, RO)

Bilde fra Campus BLÅ

Velg kursdato

Er det ingen tilgjengelig kursdato?

Ta kontakt med oss på mail (post@campusbla.no) eller telefon 91 92 11 02.

Er dere en større gruppe som ønsker å ta kurset sammen?

Vi gjennomfører gjerne kurset internt hos dere. Ta kontakt med oss hvis dette er aktuelt, så finner vi datoer for dette.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din på nettstedet vårt. Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring .