Starten på ditt kunnskapsløft
Vi tilbyr fleksible e-kurs du kan ta når det passer deg. Vi har også en rekke hybridkurs og stedsbaserte kurs. Se i katalogen vår om du finner det neste kurset som passer for deg!
Populært
E-læring
Rømningssikring
6 kapitler
3 Time(r)
Vil du forebygge rømming i din bedrift? Lær de mest effektive strategiene og praksisene med vårt interaktive Rømmingssikringskurs - i ditt eget tempo
Gjennom dette kurset vil du få innblikk i hva som kan føre til rømming, alt fra tekniske feil og menneskelige feil, til ekstreme værforhold og angrep fra rovdyr.
Hovedmålet er at du etter endt kurs skal ha kompetansen du trenger for å arbeide for å forebygge rømmingshendelser.
Våre e-læringskurs gir deg full kontroll over din læring
Du kan fullføre i eget tempo. Progresjonen lagres selvsagt og gjenopptas der du slapp. Med tilgang til kursmateriale når og hvor som helst, tilbyr vi den ultimate fleksibiliteten for å styrke dine ferdigheter og kunnskap. Ved å ta dette kurset oppfylles krav i akvakulturdriftsforskriften §6
3 600,- eks MVA
Populært
E-læring
Fiskevelferdskurs
7 kapitler
4 Time(r)
I dette kurset vil du få en grundig innføring i laksens anatomi, fysiologi, livssyklus, atferd og velferdsbehov. Du vil også lære om de viktigste sykdommene og parasittene som påvirker laksen, samt hvordan du kan forebygge og behandle dem.
Videre vil du få kunnskap om de relevante regelverkene og retningslinjene som gjelder for akvakulturnæringen, og hvordan du kan gjøre etiske vurderinger og ta gode beslutninger for fiskevelferden.
Våre e-læringskurs gir deg full kontroll over din læring
Du kan fullføre i eget tempo. Progresjonen lagres selvsagt og gjenopptas der du slapp. Med tilgang til kursmateriale når og hvor som helst, tilbyr vi den ultimate fleksibiliteten for å styrke dine ferdigheter og kunnskap. Ved å ta dette kurset oppfylles krav i akvakulturdriftsforskriften §6
4 300,- eks MVA
Populært
E-læring
Kjemikaliehåndtering
4 kapitler
2 Time(r)
Formålet med dette kurset er å gi deg som deltaker en grundig innføring i kjemikaliehåndtering på oppdrettsanlegg. Gjennom kurset vil du lære om ulike typer kjemikalier, hvordan de skal oppbevares og håndteres, samt hvilke forholdsregler man må ta for å unngå skader og ulykker. Kurset vil også gi en innføring i relevant regelverk og krav til dokumentasjon.
1 700,- eks MVA
Populært
E-læring
Fiskevelferd oppdateringskurs
7 kapitler
2 Time(r)
I dette kurset vil du få en oppfriskning i laksens anatomi, atferd og velferdsbehov. Du vil også lære om de viktigste sykdommene og parasittene som påvirker laksen, samt hvordan du kan forebygge og behandle dem.
Videre vil du få kunnskap om de relevante regelverkene og retningslinjene som gjelder for akvakulturnæringen, og hvordan du kan gjøre etiske vurderinger og ta gode beslutninger for fiskevelferden.
Våre e-læringskurs gir deg full kontroll over din læring.
Du kan fullføre i eget tempo. Progresjonen lagres selvsagt og gjenopptas der du slapp. Med tilgang til kursmateriale når og hvor som helst, tilbyr vi den ultimate fleksibiliteten for å styrke dine ferdigheter og kunnskap. Ved å ta dette kurset oppfylles krav i akvakulturdriftsforskriften §6.
3 600,- eks MVA
Stedsbasert
Påbygging fra Offshore Norge til Grunnleggende sikkerhetsopplæring for sjøfolk
3 Dag(er)
For deg som har gyldig grunnleggende sikkerhetskurs i henhold til Norsk olje og gass, og ønsker å utvide det til STCW grunnleggende sikkerhetsopplæring for sjøfolk.
Kurset gir en grunnleggende innføring i bruk av redningsvest, redningsdrakt, redningsflåte og annet personlig og kollektivt redningsutstyr samt teoretisk og praktisk innføring i brannslokking, røykdykking, førstehjelp og arbeidsmiljøbestemmelser ombord.
Bestått eksamen og godkjent praksis gir ferdighetssertifikatet for Grunnleggende sikkerhetsopplæring med 5 års gyldighet.
12 500,-
E-læring
Akvakultur - en grunnleggende introduksjon
4 kapitler
1 Time(r)
Norsk akvakultur har gjennomgått en bemerkelsesverdig utvikling de siste 50 årene, fra en fragmentert næring med små aktører til en industriell kraft med stor betydning for både økonomi og miljø. Kurset Akvakultur – en grunnleggende introduksjon presenterer en næring i vekst fra begynnelsen til dagens status.
Deltakeren veiledes gjennom kurset av en valgfri fortellerstemme. Utstrakt bruk av bilder, videoer, animasjoner og interaktive elementer gjenskaper dagliglivet i oppdrettsnæringen og sørger for at deltakeren møter relevant og praksisnær kunnskap.
Dette kurset tar for seg historien, nåværende tilstand og fremtidsutsiktene for næringen, med fokus på de teknologiske fremskrittene og bærekraftige praksisene som har gjort Norge til en verdensleder innen lakseproduksjon.
Kurset er produsert av Campus BLÅ og Åkerblå Akvademiet.
950,-
Stedsbasert
Båtførereksamen
1 Time(r)
Campus BLÅ Kurssenter er godkjent testsenter for kandidater som skal ta båtførereksamen.
Du må registrere deg før du kommer. Dette gjør du her: Båtførerregisteret (Registrering på kr. 837,- kommer i tillegg til eksamensavgift).
Eksamen foregår på PC og består av 50 flervalgsoppgaver.
Du må ta med egen PC for gjennomføring av eksamen. Øvrig utstyr som kart med tilbehør får du låne under eksamen.
Det ble fra 1. mai 2010 obligatorisk å ta båtførerprøven for alle som er født etter 1979 som skal føre båt lengre en 8 meter eller med større motor enn 25 hk.
1 155,-
Stedsbasert
D6 - tilleggsutdanning: Løfteoperasjoner
10.04.25-11.04.25
2 Dag(er)
Kurset dekker tilleggskrav til skipsfører på lasteskip med største lengde 24 meter i fartsområde liten kystfart som skal utføre lasteoperasjoner, og skal sikre at kursdeltaker får tilstrekkelig kunnskap til å opprettholde sikkerheten for både skip og mannskap ved løfteoperasjoner.
Kurset krever ingen forkunnskaper og kan tas alene, eller i sammenheng med Dekksoffiser klasse 6-kurs.
9 390,-
Stedsbasert
D6 - tilleggsutdanning: Slep og ankerhåndtering
09.04.25-09.04.25
1 Dag(er)
Kurset dekker tilleggskrav til skipsfører på lasteskip med største lengde 24 meter i fartsområde liten kystfart som skal utføre ankerhåndtering eller slep, og skal sikre at kursdeltaker får tilstrekkelig kunnskap til å opprettholde sikkerheten for både skip og mannskap ved ankerhåndtering og slep.
Etter kurset skal deltakerne kunne demonstrere kompetanse gitt i emneplanen gjennom skriftlig avsluttende prøve. Hvert enkelt emne i avsluttende prøve skal være bestått.
Kurset krever ingen forkunnskaper og kan tas alene, eller i sammenheng med Dekksoffiser klasse 6-kurs.
Skipsfører på fartøy (Lastefartøy) som deltar i ankerhåndtering eller utfører sleping, eller utfører løfteoperasjoner skal kunne dokumentere slik tilleggskompetanse fra 1. Januar 2024.
5 300,-
Stedsbasert
D6 (Dekksoffiser kl.6)
05.05.25-16.05.25
110 Time(r)
Dette kurset gir deg rett til å føre mindre skip, opp til 24 meter og under 500 bruttotonnasje i liten kystfart, i samsvar med STCW Regel II/3.7. Kurset kjøres som intensivkurs over 2 uker.
For å kunne få et D6-sertifikat må du også å oppfylle noen flere krav, som erfaring på sjøen, helsevurdering, radiosertifikat (SRC eller høyere), sikkerhetskompetanse og alder. Ønsker du å lese mer om dette, er det godt beskrevet i kvalifikasjonsforskriften §23a
Hvis du ikke har dokumentert nok erfaring, kan du likevel få et D6-sertifikat om du gjør det som må til for å møte kravene nevnt over, og gjennomfører en praktisk test.
38 500,-
E-læring
Førstehjelpskurs
2 Time(r)
Et førstehjelpskurs gir deg den tryggheten du trenger dersom en akuttsituasjon skulle oppstå.
450,-
Stedsbasert
G11 - Løfteredskap
17.03.25-18.03.25
3 Dag(er)
Kurset skal gi stroppere, anhukere og signalgivere en god generell grunnopplæring i sikker bruk av traverskraner, slik at uhell og ulykker i forbindelse med løfteoperasjoner unngås.
Opplæringen skal gi kandidatene god innsikt i prinsippene for løfteutstyrets konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk.
G11-kurset gir kursbevis som dokumentert sikkerhetsopplæring for G11 Løfteredskap utsted av sertifisert opplæringsvirksomhet.
Kursbeviset kan senere brukes som delopplæring for påbygning til ulike krantyper: G4bro- og traverskran, G20 Fastmontert hydraulisk kran, og G8 Lastebilkran.
Opplæringen dokumenteres ihh til Arbeidstilsynets forskrift om utførelse av arbeid, herunder kapittel §10-1 og §10-2.
Ønsker du å lese mer om hvorfor G11 ikke er sertifisert opplæring kan du lese punktet modul 1 og modul 2.3 – Kompetansebevis G11 – Løfteredskaper: Avklaringer fra arbeidstilsynet, på arbeidstilsynets nettside.
6 445,-
Stedsbasert
G20 - Kranførerkurs
17.03.25-19.03.25
3 Dag(er)
Kurset gis som dokumentert sikkerhetsopplæring og gir kompetansebevis for G20 (fastmontert hydraulisk kran), inkluderer modul 1 (e-læring) og G11 (2 dager).
Hvis man har modul 1 og G11 fra før, kan dette velges bort.
Kurset er et hybrid kurs der Modul 1 tas som e-læring på forhånd.
Kurset avsluttes med oppkjøring. Når denne er bestått, vil det utstedes et kompetansebevis.
14 390,-
Stedsbasert
G4 - Bro- og traverskran
17.03.25-21.03.25
40 Time(r)
Kurset gir sertifisert kompetansebevis for G4 (Bro- og traverskran), inkluderer modul 1 (e-læring) og G11 (løfteredskaper, 2 dager).
Kurset er et hybrid kurs der Modul 1 tas som e-læring på forhånd.
Kursets mål er å gi førere av bro- og traverskran en god grunnopplæring i sikker bruk, slik at uhell og ulykker i forbindelse med løfteoperasjoner unngås.
Kurset avsluttes med skriftlig prøve og vurdering av praktiske ferdigheter
Bestått eksamen og godkjent praksis gir kompetansebevis – G4 – Bro- og traverskran.
19 690,-
Stedsbasert
G8 - Lastebilkran
17.03.25-21.03.25
44 Time(r)
Kurset gir sertifisert kompetansebevis for G8 (Lastebilkran), inkluderer modul 1 (1 dag) og G11 (løfteredskaper 2 dager).
Teoridelen avsluttes med skriftlig prøve og praksisen avsluttes med en vurdering av ferdigheter.
Bestått eksamen og godkjent praksis gir kompetansebevis – G8 – lastebilkran.
24 890,-
Stedsbasert
Grunnleggende sikkerhetsopplæring (Tidligere IMO-50)
10.02.25-14.02.25
50 Time(r)
Grunnleggende sikkerhetsopplæring er obligatorisk minstekrav for sjøfolk som skal tjenestegjøre ombord i fartøy, uavhengig av stilling og funksjon.
Kurset gir en grunnleggende innføring i bruk av redningsvest, redningsdrakt, redningsflåte og annet personlig og kollektivt redningsutstyr samt teoretisk og praktisk innføring i brannslokking, røykdykking, førstehjelp og arbeidsmiljøbestemmelser ombord.
Bestått eksamen og godkjent praksis gir ferdighetssertifikatet for Grunnleggende sikkerhetsopplæring med 5 års gyldighet.
Kursbeviset må repeteres hvert 5.år.
17 850,-
Stedsbasert
Grunnleggende sikkerhetsopplæring oppdateringskurs (IMO-50)
12.02.25-13.02.25
2 Dag(er)
Kurset sørger for å vedlikeholde den grunnleggende sikkerhetsopplæringen.
Dette kurset er minstekrav for sjøfolk som skal tjenestegjøre ombord i fartøy, uavhengig av stilling og funksjon.
Bestått eksamen og godkjent praksis gir ferdighetssertifikatet for Grunnleggende sikkerhetsopplæring med 5 års gyldighet.
Krav til forkunnskaper er gyldig ferdighetssertifikat for grunnleggende sikkerhetskurs (utstedt etter STCW-1978-konvensjonen regel VI/I med tilhørende tabeller) eller tidligere gjennomført grunnleggende sikkerhetskurs for sjøfolk (utstedt etter STCW-1995-konvensjonen med gyldighet til 31.12.2016).
Kurset er en obligatorisk oppdatering for STCW Grunnleggende sikkerhetskurs for sjøfolk.
Dette kurset er minstekrav for sjøfolk som skal tjenestegjøre ombord i fartøy, uavhengig av stilling og funksjon.
9 345,-
Stedsbasert
Passasjer og krisehåndtering
29.04.25-30.04.25
2 Dag(er)
Passasjer og krisehåndtering er et obligatorisk kurs for deg som jobber om bord på passasjerskip. Du vil få en grundig opplæring i hvordan man skal håndtere ulike krisesituasjoner som kan oppstå om bord, som brann, evakuering og forlis.
Kurset går over to dager, og består av både teoretisk undervisning og praktiske øvelser.
Etter fullført kurs vil du få kursbevis med gyldighet på 5 år.
6 500,-
Stedsbasert
Passasjer og krisehåndtering oppdateringskurs
30.04.25-30.04.25
1 Dag(er)
Oppdateringskurs for deg som trenger å fornye ditt kursbevis. Passasjer og krisehåndteringskurs må fornyes hvert femte år, og er obligatorisk for alle som jobber om bord på passasjerskip.
Du vil få en oppfirskning i hvordan du skal opptre i en krisesituasjon, og hvordan du skal kommunisere med passasjerene. Det er et 1 dagskurs, og etter fullført oppdateringskurs vil kursbeviset ditt fornyes med 5 nye år.
5 500,-
Stedsbasert
Personløfter/lift
1 Dag(er)
Kurset omfatter en teoretisk og praktisk innføring i sikker bruk av personløfter, klasse A og B. Kurset krever ingen forkunnskaper, og avsluttes med skriftlig prøve og praktisk opplæring på lift. Bestått prøve gir kompetansebevis.
3 800,-
Stedsbasert
Sikkerhetsopplæring for sjøfolk på mindre skip
10.02.25-13.02.25
35 Time(r)
Sikkerhetsopplæring for sjøfolk på mindre skip er obligatorisk minstekrav for alle som jobber på passasjerskip for inntil 12 passasjerer, eller lasteskip med lengde under 24 meter i fartsområde liten kystfart.
Kurset har en varighet på 5 år.
14 000,-
Stedsbasert
Sikkerhetsopplæring for sjøfolk på mindre skip – Oppdateringskurs
12.02.25-13.02.25
10 Time(r)
Sikkerhetsopplæring for sjøfolk på mindre skip er obligatorisk minstekrav for alle som jobber på passasjerskip for inntil 12 passasjerer, eller lasteskip med lengde under 24 meter i fartsområde liten kystfart.
Kurset har en varighet på 5 år.
8 100,-
Hybrid
Truckfører T1, T2, og T4
25.02.25-26.02.25
28 Time(r)
Kurset krever ingen spesielle forkunnskaper og gir sertifisering som truckfører for klassene T1, T2 og T4.
Kurset er et hybridkurs der Modul 1 tas som e-læring i forkant, og Modul 2.2 fungerer som forberedende stoff, også i e-læringsformat.
På kursdagene gjennomgås det teori, gjennomføres prøver og praktisk kjøreopplæring.
Kurset avsluttes med skriftlig og praktisk prøve.
Bestått eksamen og godkjent praksis gir sertifisering som truckfører for klassene T1, T2 og T4 og det utstedes et kompetansebevis.
9 990,-
Stedsbasert
Varme arbeider
08.04.25-08.04.25
1 Dag(er)
Kurset omfatter en teoretisk og praktisk innføring i brannforebyggende tiltak ved bruk av varme verktøy.
Kravet om sertifikat gjelder ved de mest risikofylte formene for varme arbeider, dvs. ved bruk av åpen ild, sveising, skjæring og slipeutstyr.
Kurset avsluttes med en skriftlig prøve, og en praktisk slukkeøvelse på øvelsesfelt.
Kursbevis i app inkludert i sertifiseringspakke NBF.
Ønsker du plastkort fra NBF gjøres tilvalg under booking av kursplass.
2 945,-