Sertifiseringskurs i Flatanger

Campus BLå Kurssenter AS

For å imøtekomme det økende behovet for sertifisering og re-sertifisering etablerer Campus BLÅ Kurssenter AS seg i Flatanger i Trøndelag.

– Vi har lenge sett behovet for å etablere oss i Trøndelag, og vi er glade for å ha fått med oss Dag Erling Lein som lokal kursholder, sier Johan Ormøy, daglig leder ved Campus BLÅ Kurssenter AS.

Campus BLÅ Kurssenter ble etablert i 2020, og er et underselskap av Campus BLÅ, en kompetanseleverandør som består av videregående skole, fagskole og kurssenter.

– Nye og strenge krav til sertifisering og re-sertifisering gjør at behovet for våre tjenester er økende, sier Ormøy.

Dag Erling Lein er sertifisert instruktør og har erfaring fra kursvirksomhet og offshore-næringen, og han ser frem til å holde kurs i Flatanger.

– Jeg har i lengre tid ønsket å drive sikkerhetsopplæring under en sertifisert opplæringsvirksomhet, og har hatt en dialog med Johan over en lengre periode. Nå er vi klare til oppstart, og jeg ser frem til å drive med kurs- og kompetanseheving i mitt nærområde, sier Lein.

På kursplanen står det foreløpig truckkurs, kran G20 og kran G4. Campus BLÅ har også godkjenning for å drive maritim utdanning og dersom interessen for maritime kurs er tilstede vil det være et naturlig steg videre.

– Sjøfartsdirektoratet har fastsatt endringer som medfører at det innføres et nytt kompetansesertifikat for dekksoffiser klasse 6 (D6). Det innebærer at skipsførere på de fleste lasteskip med største lengde 24 meter må ha det nye sertifikatet, og det må de ha innen 1. januar 2024. Noe som innebærer at det vil bli store behov for maritime kurs de neste årene, sier Ormøy.

Aktuelle kursdatoer ved vår avdeling i Flatanger:

  • Kranførerkurs G20 28. mars
  • Truck-kurs 21. mars

For mer informasjon og påmelding; ta kontakt med oss på post@campusbla.no eller telefon 91 92 11 02.