Nok en vellykket Campus BLÅ-konferanse

CB

Nok en vellykket Campus BLÅ-konferanse ble avholdt 11. november

I forrige uke gjennomførte vi vår årlige Campus BLÅ-konferansen. En vellykket dag med nye bekjentskaper og faglig påfyll.

Programmet var variert og innholdsrikt. Tematikken for årets konferanse var framtidas havbruk, og stikkordene for innlederne er bærekraft, teknologiutvikling og tilgang på arbeidskraft.

Blant annet fikk vi høre fiskehelsebiolog Camilla Robertsen i Nordlaks snakket om Havfarmen Jostein Albert og erfaringene fra produksjonen - nyttig og lærerikt.

Einar Brattland snakket om gründereventyret han har skapt med selskapet sitt, Akvapartner. Vi ble tatt med på reisen fra garasjen, via oppdrettsmerdene, til der de er i dag med nye produksjonslokaler, 14 ansatte, fire patenter og kunder over hele verden.

Arne Hjeltnes snakket om framtida langs kysten vår. Arne sa at Helgeland er ikke bare unik fra naturens side, det er også en region der det skjer utrolig mye spennende og framtidsretta. Han viste også en liten smakebit fra den nye serien han har vært med på å lage "People of the North".

Oppdretter, lærer og ildsjel Arnfinn Torgnes har jobbet med havbruk i om lag 40 år, og er en rekrutterer i særklasse. Han snakket om rekruttering til næringa - da spesielt om jenter. I mange år har han stått i spissen for å arrangere en egen jenteleir ved Norsk Havbrukssenter. Hvert år de siste 11-12 årene, har jenter fra 10. klassen tilbragt to dager på Toft og bokstavelig talt tatt et dypdykk i næringa.

De øvrige innlederne var Paul Birger Torgnes (Sjømat Norge), Sunniva Greger (Kunnskapsparken Bodø), Brynjar Forbergskog (Akvafuture), Snorre Jonassen (Cermaq), Sten Roald Lorentzen (Aquaculture Innovation), Svein Erik Hjerpbakk (NCP), Henriette Hansen (LetSea), Malin Johansen (NCE Aquaculture og Stig Selvåg (Campus BLÅ).

Takk til alle deltakere og innledere!

Neste års konferanse er 9. november 2023 - velkommen!